Durata de livrare: Maximum 48 de ore
Ulei de masline extra virgin, presat la rece. Prezinta o culoare galbenă cu reflexe verzi, la nas fiind usor fructat, oferind un buchet de anghinare și iarbă proaspătă. La gust predomina migdalele dulci care fac ca notele picante si amare sa fie armonioase, uleiul devenind rotund si invaluitor. Asocieri: uleiul de măsline extravirgin ușor fructat se potrivește bine cu preparatele crude, alături de salate, bruschete, aperitive pe bază de pește. In bucatarie este excelent pentru prepararea sosurilor si prajiturilor.
Descriere Ulei De MăSline:
extra virgin.
Soi: Amestec de Leccino, Gentile di Chieti, Frantoio, Nebbio
Zona de producție: Rocca San Giovanni-San Vito Chietino, zona Costa dei Trabocchi (Abruzzo).
Altitudine: de la 50 la 200 de metri deasupra nivelului mării
Tipul de sol: preponderent nisipos.
Vârsta medie a măslinilor: 150-200 de ani.
Sistem de dresaj: traditional in vaza, aproximativ 150-160 de plante la hectar.
Perioada de recoltare: sfarsitul lunii septembrie - sfarsitul lunii octombrie.
Tip de recoltare: Manual cu piepteni si scuturatoare mecanice. Pentru a reține și colecta măslinele se folosesc plase mari de pământ. Măslinele culese sunt aduse în lăzi sau pubele la moară pentru măcinare, care are loc prompt.
Extracție: la rece cu sistem trifazat continuu.
Depozitare: rezervoare din otel inoxidabil sigilate sub azot si la temperatura controlata.
Asocieri: uleiul de măsline extravirgin ușor fructat se potrivește bine cu preparatele crude, alături de salate, bruschete, aperitive pe bază de pește. In bucatarie este excelent pentru prepararea sosurilor si prajiturilor.