Vin rose sec, Dubicz Kekfrankos Rose, Dubicz Pinceszet

Dubicz Pinceszet
35,00 Lei

Vin rose cu aroma de fructe rosii coapte, precum zmeura sau coacaze. Structura este ferma, cu aciditate corcanta confera un gust placut si proaspat, cu o usoara efervescenta. Este un vin excelent pentru frigarui, grilluri sau poate fi servit alaturi de fructe de mare. Este un vin excelent pentru frigărui și poate fi servit cu fructe de mare.

In stoc

Data de livrare: Vineri, 14.06.2024

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: VRSKD750 Ai nevoie de ajutor? 0723666796
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Dubicz Kekfankos Rose, este un vin rose, produs de Dubicz Boraszat. Aroma este de fructe rosii coapte, precum zmeura sau coacaze. Structura este ferma, cu aciditate corcanta confera un gust placut si proaspat, cu o usoara efervescenta. Este un vin excelent pentru frigarui, grilluri sau poate fi servit alaturi de fructe de mare. Este un vin excelent pentru frigărui și poate fi servit cu fructe de mare.
Crama Dubicz este situata in zona Gyöngyös,  pe versanții de sud ai Munților Mátra. Aici se cultivau deja struguri inca din perioada romană. Importanța viticulturii este ilustrată prin faptul că unele documente menționează deja livezile de struguri în perioada timpurie: pe versantul dealului Sár (Abasár) [1042], Gyöngyöspüspök [1261], Gyöngyöshalász [1271], Gyöngyöstarján [1275], Gyöngyösoroszi [1275], Gyöngyös [1301].
Înaintea Primului Război Mondial, au putut să se mândrească cu utilaje moderne de producție de vin la nivel european. Au avut vase de beton și sticlă cu o capacitate totală de 19 x 8.000 de hectolitri.
Regiunea viticolă Mátra este a doua cea mai mare regiune producătoare de vin din Ungaria. Pe versanții însoriti și protejați de clima extremă și aspră a Carpaților,  tradițiile sunt combinate cu cele mai moderne tehnologii de productie a vinurilor ușoare, proaspete și aromate cu un excelent raport calitate-preț, precum și vinuri mai complexe, fermentate și maturate în butoaie.
Solul, fiind de origine vulcanica, este unul muntos acoperit de un strat forestier (sol brun), este determinant pentru aciditatea vinurilor, care va fi ridicata, insa  întotdeauna se afla in echilibru cu aromele florale bogate, conferind astfel un echilibru vinurilor produse in zona.
În ultimii 16 ani, crama a fost echipata cu ceea mai modernă tehnologie de producție a vinurilor. Se acorda o importanta deosebita producerii vinurilor  de înaltă calitate, din struguri proprii, astfel au fost achizitionate continuu plantații de struguri și au fost  replantate cele vechi de calitate inferioara. În prezent, crama deține 114 hectare, iar datorită replantărilor constante, sunt culitvate și recoltate soiuri de struguri de calitate superioară, care răspund cerințelor pieței în continuă schimbare. Crama  utilizeaza soiurile tradiționale din Mátra. În afară de vinuri proaspete, aromate și ușoare,  sunt produse și vinuri albe reductive cu aciditate mai ridicata și vinuri mai complexe fermentate și maturate în butoaie de stejar.
Vinurile reductive de calitate sunt caracterizate printr-o aciditate ridicată, arome proaspete și fructate. Procesul de producție reductiv este opusul procesului oxidativ, adică  vinul se produce  fără expunere la aer și prin eliminarea totala a proceselor oxidative. (Elementul esențial al procesului de producție a vinului este transformarea mustului în vin.) În mod normal, acest proces nu poate avea loc într-un butoi (deoarece aerul pătrunde prin porii butoiului, ceea ce se numește micro-oxigenare), astfel încât majoritatea vinurilor reductive sunt produse în vase din oțel inoxidabil. Scopul procesului reductiv este de a păstra aromele primare din fruct în vin.

 

 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!