Cafeaua este prajita la Spired Roastery, partenerul nostru local din Brasov. Prajirea este artizanala, in cantitati mici, doar de 4 kg, utilizand o metoda inovativa prin tambur cu aer cald, aceasta metoda fiind mai putin nociva pentru mediul inconjurator.
Ambalajul utilizat este unul prietenos cu natura: utilizata intr-un compost sanatos, acestea se vor dezintegra in 84 de zile.
Despre Stație de spălat Bonko
Când o luăm pe cunoscutul drum din Addis Abeba, prin Yirga Alem și Dilla, spre Yirgacheffe, treci de bogata zonă Sidamo a Dare, în sudul zonei Sidama. Acolo îl vei întâlni pe Said Adem Bedane, proprietarul stației de spălat Bonko.
Înainte de a începe să procesez cafeaua, eram manager la compania de import și export a tatălui meu”, explică Adem Bedane. „Așadar, înființarea de afaceri comerciale se desfășoară în familie. Am cumpărat stația de spălat Bonko înainte de introducerea Bursei Ethiopiene de Mărfuri (ECX) și am fost certificați ca producător de cafea organică. La început vindeam cafea doar tatălui meu, care deținea import-exportul „Adem Bedane Oda”. Dar când a fost înființat ECX, certificatul organic și-a pierdut valoarea – cafeaua noastră nu a mai putut fi urmărită.”
‘Zona, care înconjoară stația de spălat, este potrivită pentru cultivarea cafelei de specialitate. Stația este, de asemenea, bine echipată pentru a gestiona 165.000 de kilograme de cafea verde la fiecare recoltă, folosind o mașină Agard (cu trei discuri), cuve de fermentare și suficiente paturi de uscare.
În calitate de proprietar al stației de spălat Bonko, văd fermierii ca niște parteneri egali. Când își recoltează 1 până la 2 hectare de teren și livrează fructele coapte la stația de spălat Bonko, îi putem recompensa cu prețuri mai bune.
De asemenea, donăm cărți școlii locale și ducem bolnavii la cel mai apropiat spital, folosind propriul camion al companiei.”