Durata de livrare: Maximum 48 de ore
Ciocolata cu lapte chocoMe cu stafide aurii, merisoare, alune Piemonte este un cadou special pentru familie, colegi, parteneri de afaceri sau pentru Dumneavoastra! Esenta procesului de liofilizare a fructelor consta in congelarea produsului umed (cu continut de apa) al carui uscare se urmareste, apoi, sub o presiune foarte scazuta, incalzind foarte lent produsul, apa inghetata dispare din produs. Mai exact, gheata se transforma brusc in aburi, sarind peste faza lichida, are loc sublimarea. Produsul uscat nu este expus la o caldura excesiva, componentii valorosi nefiind afectati. Nu are loc descompunerea vitaminelor, se pastreaza culoarea si gustul produsului si nici fructoza nu este afectata. Pe parcursul uscarii nu este prezenta apa lichida, ca urmare nu are loc nici o evaporare. Substantele valoroase nu sunt eliminate din fructe impreuna cu apa evaporata, pastrandu-se in intregime in acestea.
In mod ideal, ciocolata ar trebui depozitata intr-un loc usor racoros, uscat si intunecat, departe de mirosuri si parfumuri intense, ferita de lumina directa a soarelui, si protejata de umiditate relativ inalta (inalta inseamna peste 65%). In mod optim, ar trebui pastrata la 12-20 C (60-70 Fahrenheit), asa ca nu este neaparat nevoie sa fie pusa in frigider. In aceste circumstante ideale, ciocolata neagra poate fi pastrata pana la un an si jumatate, dar bineinteles data de expirare depinde, de asemenea, de diferitele toppinguri ale fiecarei ciocolate. De aceea in cazul anumitor combinatii putem garanta calitatea originala doar timp de patru luni. Ciocolata alba si cu lapte nu poate fi pastrata la fel de mult ca si ciocolata neagra, i.e. in general nu mai mult de un an. Ambalajul transparent de plastic cu banda adeziva in jurul fiecarei ciocolate are ca scop reinchiderea pachetului in cazul in care delicatesa nu a fost consumata de prima data, pentru a proteja ciocolata de umiditate.
Inainte de degustare, este recomandabil ca ciocolata sa fie tinuta ceva timp la temperatura camerei daca a fost depozitata intr-un loc racoros inainte. Temperatura optima pentru a fi consumata este de 20 C (70 Fahrenheit). Dupa ce ati deschis ambalajul, examinati suprafata ciocolatei cu atentie! Ar trebui sa aiba un fel de stralucire si luciu. Apoi verificati mirosul! Ar trebui sa puteti mirosi aroma ciocolatei pure amestecate cu mirosul toppingurilor alese. In special daca ciocolata este presarata cu fructe congelate si uscate, ar trebui sa aiba acelasi miros ca si cel al fructelor proaspete. In cele din urma, aruncati o privire la ciocolata in sine: fiecare ciocolata chocoMe este o promisiune pentru o experienta vizuala si estetica neobisnuita!
Acum este momentul sa o degustati! Rupeti o bucatica si ascultati sunetul: trebuie sa aiba un sunet clar, caracteristic, o pocnitura ascutita, cauzat de structura glazurata a untului de cacao. Pocnitura trebuie sa fie directa si ciocolata nu trebuie sa se sfarame in bucatele. Daca tineti o bucata de ciocolata in mana timp de cateva secunde, incepe sa se topeasca; acest lucru se datoreaza faptului ca ciocolatele noastre contin 100% unt de cacao ce nu este amestecat cu unt de arahide sau cu niciun alt fel de ulei vegetal. Introduceti bucatica in gura, tineti-o pe limba cateva momente pana se topeste....Apoi rotiti-o in cavitatea bucala pentru a degusta si diferitele toppinguri si, in cele din urma, muscati din ea! Probabil ca va intrebati cat timp veti putea simti diferitele savori dupa ce ati inghitit bucata de ciocolata. Daca vreti sa incercati mai multe variatii de ciocolata consecutiv, beti apa sau mancati mar dupa fiecare produs pentru a va reimprospata gura. Desi cafeaua se potriveste foarte bine cu ciocolata este mai bine sa nu le consumati impreuna intrucat stimuleaza exact aceeasi muguiri gustativi.
Descriere Ciocolată:
cicolata artizanala cu lapte
Toping: alune Piemonte, merisoare si stafide