Dubicz Irsai Oliver, este un vin alb sec produs de Dubicz Boraszat. Este de culoare deschisă, cu nuanțe ușor verzi. Aroma dominantă este una florală, mai ales flori de primăvară. Florile de soc reprezinta tonul principal, aroma fiind specifica soiului. Datorită acidității sale echilibrate, acest vin este perfect pentru conversații în timpul mesei de zi cu zi. Se recomandă servirea la rece, alături de preparate simple din carne de pasăre sau grătar.
Crama Dubicz este situata in zona Gyöngyös, pe versanții de sud ai Munților Mátra. Aici se cultivau deja struguri inca din perioada romană. Importanța viticulturii este ilustrată prin faptul că unele documente menționează deja livezile de struguri în perioada timpurie: pe versantul dealului Sár (Abasár) [1042], Gyöngyöspüspök [1261], Gyöngyöshalász [1271], Gyöngyöstarján [1275], Gyöngyösoroszi [1275], Gyöngyös [1301].
Înaintea Primului Război Mondial, au putut să se mândrească cu utilaje moderne de producție de vin la nivel european. Au avut vase de beton și sticlă cu o capacitate totală de 19 x 8.000 de hectolitri.
Regiunea viticolă Mátra este a doua cea mai mare regiune producătoare de vin din Ungaria. Pe versanții însoriti și protejați de clima extremă și aspră a Carpaților, tradițiile sunt combinate cu cele mai moderne tehnologii de productie a vinurilor ușoare, proaspete și aromate cu un excelent raport calitate-preț, precum și vinuri mai complexe, fermentate și maturate în butoaie.
Solul, fiind de origine vulcanica, este unul muntos acoperit de un strat forestier (sol brun), este determinant pentru aciditatea vinurilor, care va fi ridicata, insa întotdeauna se afla in echilibru cu aromele florale bogate, conferind astfel un echilibru vinurilor produse in zona.
În ultimii 16 ani, crama a fost echipata cu ceea mai modernă tehnologie de producție a vinurilor. Se acorda o importanta deosebita producerii vinurilor de înaltă calitate, din struguri proprii, astfel au fost achizitionate continuu plantații de struguri și au fost replantate cele vechi de calitate inferioara. În prezent, crama deține 114 hectare, iar datorită replantărilor constante, sunt culitvate și recoltate soiuri de struguri de calitate superioară, care răspund cerințelor pieței în continuă schimbare. Crama utilizeaza soiurile tradiționale din Mátra. În afară de vinuri proaspete, aromate și ușoare, sunt produse și vinuri albe reductive cu aciditate mai ridicata și vinuri mai complexe fermentate și maturate în butoaie de stejar.
Vinurile reductive de calitate sunt caracterizate printr-o aciditate ridicată, arome proaspete și fructate. Procesul de producție reductiv este opusul procesului oxidativ, adică vinul se produce fără expunere la aer și prin eliminarea totala a proceselor oxidative. (Elementul esențial al procesului de producție a vinului este transformarea mustului în vin.) În mod normal, acest proces nu poate avea loc într-un butoi (deoarece aerul pătrunde prin porii butoiului, ceea ce se numește micro-oxigenare), astfel încât majoritatea vinurilor reductive sunt produse în vase din oțel inoxidabil. Scopul procesului reductiv este de a păstra aromele primare din fruct în vin.