Turan

Afiseaza: 1-13 din 13 produse

 Filtre

Soi tinctorial destinat pentru producerea de vin rosu, care a devenit foarte cautat printre plantatori, datorita calitatii sale de “colorant” , unde de departe da cea mai buna calitate, dintre soiurile de aceeasi speta. In breasla se mai numeste si “cerneala pentru vin”.

Are crestere viguroasa, prefera taierile lungi , produce satisfacator in fiecare an 10 – 11 t / ha, suporta bine seceta, din observatiile de pana acum rezistenta fata de putregai si boli este buna, rezistenta medie la ger (–18 –20º C)

Soi cu perioada scurta de vegetatie, la maturitate acumuleaza 175-180 g/l zaharuri, aciditate corespunzatoare, nu prea ridicata, produce un vin de calitate buna, cu gust armonios, aroma fina, foarte inchis la culoare.

Este folosit in special la cupaje cu alte soiuri, insa trebuie avut grija la raportul de amestec, deoarece folosit in cantitate mai mare domina gustul.

Strugurii sunt mari (170g), cilindro-conici, desi in boabe. Bobul mic 1,7g, de forma sferica, de culoare negru albastrui, acoperit cu pruina, pielita subtire, pulpa zemoasa cu mustul colorat in rosu intens, aciditate bogata.

Epoca de maturare: inceput de septembrie.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!