Cicolata și vinul. Arta degustării vinului.

Cicolata și vinul. Arta degustării vinului.
Ce poate fi mai potrivit pentru o seară romantică? Care este cel mai potrivit cadou pentru EA sau pentru EL? Ce experiențe oferim? Acestea sunt întrebările la care ne gândim la inceputul lunii februarie, încercând să oferim o surpriză plăcută iubitei, iubitului de Valentine’s day. Venim in intâmpinarea voastră cu niște idei care vă pot ajuta dacă sunteți in impas, de aceea azi abordăm un subiect interesant: vinul și ciocolata. Din punctul de vedere al echipei 4villagewine, poate fi combinația ideală pentru un eveniment romantic, fiind doua articole care atent alese, pot oferi experiențe memorabile.

Cum se degustă ciocolata?


Inainte de degustare vinului, este recomandabil ca ciocolata sa fie ținută ceva timp la temperatura camerei, daca a fost depozitata intr-un loc răcoros inainte. Temperatura optimă pentru a fi consumată este de 20 grade C (70 Fahrenheit).

Dupa ce ati deschis ambalajul, examinati suprafata ciocolatei cu atentie! Trebuie sa prezinte un fel de stralucire si luciu. Apoi verificati mirosul! Trebuie sa simțiți aroma ciocolatei pure amestecate cu aroma toppingurilor alese. In special daca ciocolata este presărată cu fructe congelate si uscate, ar trebui sa aiba acelasi miros ca si cel al fructelor proaspete, deoarece esența procesului de liofilizare a fructelor constă in congelarea produsului umed (cu continut de apa) al carui uscare se urmareste, apoi, sub o presiune foarte scazuta, incalzind foarte lent produsul, apa inghetata dispare din produs.

Mai exact, gheata se transforma brusc in aburi, sarind peste faza lichida, are loc sublimarea. Produsul uscat nu este expus la o caldura excesiva, componentii valorosi nefiind afectati. În urma procesului, vitaminele nu se descompun, se pastreaza culoarea si gustul produsului si nici fructoza nu este afectata. Pe parcursul uscarii nu este prezenta apa lichida, ca urmare nu are loc nici o evaporare. Substantele valoroase nu sunt eliminate din fructe impreuna cu apa evaporata, pastrandu-se in intregime in acestea.


In cele din urma, aruncăm o privire la ciocolata in sine: fiecare ciocolată poate fi o promisiune pentru o experientă vizuală si estetică neobisnuită!
Acum este momentul sa o degustati! Rupeti o bucatica si ascultati sunetul: trebuie să prezinte un sunet clar, caracteristic, o pocnitură ascutită, cauzată de structura glazurata a untului de cacao.

Pocnitura trebuie sa fie directa si ciocolata nu trebuie sa se sfarame in bucatele. Daca tineti o bucata de ciocolata in mana timp de cateva secunde, incepe sa se topeasca; acest lucru se datoreaza faptului ca ciocolatele artizanale contin 100% unt de cacao, care nu este amestecat cu unt de arahide sau cu niciun alt fel de ulei vegetal. Introduceti bucatica in gura, tineti-o pe limba cateva momente pana se topeste...

Apoi rotiti-o in cavitatea bucala pentru a degusta si diferitele toppinguri si in cele din urma, muscati din ea! Probabil ca va intrebati cat timp veti putea simti diferitele savori dupa ce ati inghitit bucata de ciocolata. Daca vreti sa incercati mai multe variatii de ciocolata consecutiv, este recomandat să beti apa sau mancati o bucățică de mar dupa fiecare produs pentru a va reimprospata gura. Desi cafeaua se potriveste foarte bine cu ciocolata este mai bine sa nu le consumati impreuna intrucat stimuleaza exact aceeasi papile gustative.

Dar ce se intâmplă dacă combinăm insă ciocolata si vinul?

Este o senzatie extraordinară asocierea de vin si ciocolată, care merita incercată. Ciocolata si vinul – două produse gastronomice cu o lume palpitanta in sine, ofera papilelor gustative componente diferite de aroma. Ce se intampla daca sunt combinate? Cu ajutorul unor sommelieri renumiti partenerul nostru a preparat combinatii de ciocolata cu caractere aromatice asemanatoare unui anumit vin. Puteți identifica produsele aici(www.4villagewine.ro). Pe parcursul degustarii se recomanda urmatoarea ordine: prima data sa ne delectăm cu aspectul unic, textura ciocolății preparată artizanal, culoarea, sclipirea vinului. Cunoaștem aroma băuturii, parfumul ciocolății si al toppingurilor utilizate. Putem sorbi din vin, apoi să luăm in gură un cubuleț mic de ciocolată si să-i permitem ca in câteva secunde sa se topească dupa care iar ne clătim gura cu puțin vin.

La fel ca în cazul vinurilor, pentru a va asigura o experiență gastronomică perfectă, trebuie să vă menționăm căteva aspecte esențiale recomandate de producătorii de ciocolată, in ceea ce privește depozitarea.

Cum trebuie să depozităm ciocolata?

In mod ideal, ciocolata ar trebui depozitata intr-un loc usor racoros, uscat si intunecat, departe de mirosuri si parfumuri intense, ferita de lumina directa a soarelui, si protejata de umiditate relativ inalta (inalta inseamna peste 65%). In mod optim, ar trebui pastrata la 12-20 grade C (60-70 Fahrenheit), asa ca nu este neaparat nevoie sa fie pusa in frigider. In aceste circumstante ideale, ciocolata neagra poate fi pastrata pana la un an si jumatate, dar bineinteles data de expirare depinde, de asemenea, de diferitele toppinguri ale fiecarei ciocolate. De aceea in cazul anumitor combinatii putem garanta calitatea originala doar timp de patru luni. Ciocolata alba si cu lapte nu poate fi pastrata la fel de mult ca si ciocolata neagra, in general nu mai mult de un an. Ambalajul transparent de plastic cu banda adeziva in jurul fiecarei ciocolate are ca scop reinchiderea pachetului in cazul in care delicatesa nu a fost consumata de prima data, pentru a proteja ciocolata de umiditate.

Revenind la ideea de bază, nu există o anume recomandare de asociere a unor vinuri cu un anume tip de ciocolată. Asocierea devine perfectă in cazul in care vă produce o experiență gastronomică memorabilă. Puteți descoperi asocierea perfectă, doar in urma unor degustări repetate.
Vă dorim să aveți parte de evenimente romantice memorabile!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!