Crémant si asocierile perfecte

Crémant si asocierile perfecte


In ultima perioada am constat o preocupare intensa a clientilor de a identifica asocieri perfecte intre un fel de mancare si un vin bun. In cazul vinurilor mai scumpe sau a vinurilor speciale, aceasta cautare a combinatiei perfecte, devine evident si mai pronuntata. De aceea m-am gandit sa abordez acest subiect al asocierilor perfecte, din prisma unei persoane pasionate de gastronomie, insa care nu are cunostinte vaste in domeniul vinurilor, dar care este flexibila si este interesata sa descopere experiente culinare deosebite.
Fiind imediat vara, m-am gandit ca un vin fin cu “bule” s-ar potrivi perfect acestei perioade si ne poate oferi perspective placute asupra vietii, mai ales acum, cu toate aceste evenimente care ne inconjoara.  Imaginati-va ca urmeaza zilele toride de vara si sunteti nerabdatori sa ajungeti acasa sa deschideti figiderul si sa savurati o bautura rece, racoritoare, fina. In astfel de situatii Cremantul de Alsacia poate fi alegerea perfecta.

Cum este un Cremant de Alsacia?


Cremantul Brut Zinck este un vin alb, sec, fin, bine structurat, obtinut prin cupajarea vinurilor de baza  Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc si pentru a obtine anumite note speciafice, in proportie de 20% a fost utilizat si un crémant din rezervele cramei. A beneficiat de o perioada de invechire ipe drojdie intre 24 – 36 de luni.
Trebuie sa mentionez ca in Alsacia, Chardonnay poate sa fie cultivat doar pentru obtinerea celebrelor spumante ale acestei zone si niciodata in alte procese de cupajare.

Cu ce fel de mancare putem asocia un Cremant Zinck de Alsacia?


Fiind un vin spumant fin, sec, elegant poate fi baut ca aperitiv, deci este perfect pentru zilele de vara toride care vor urma. Temperatura de consum la spumante, in general, este extrem de importanta. Orice spumant trebuie sa fie consumat foarte bine racit. Recomandarea noastra ar fi ca  temperatura de servire in cazul cremantului sa fie de 8 grade Celsius. Ar fi ideal sa aveti un termometru la indemana 😊 
Stiu insa ca nu toti cei care apreciati spumantele aveti acasa un termometru digital, sa puteti masura temperatura vinului inainte de servire.  Recomandarea ar fi sa urmariti momentul in care turnati vinul in pahare, iar daca pe sticla paharului se va forma un guler de aburi, vinul este suficient de bine racit si are temeperatura perfecta pentru a fi servit.
Daca doriti totusi sa mancati ceva, va recomand sa asociati Cremantul Zinck cu peste sau fructe de mare. Lucruri simple, insa vor asigura efecte maxime.

Pentru cine putem oferi un Cremant Zinck?


Persoanele care prefera vinurile albe, seci, sau spumantele in general, care insumeaza eleganta si finete , vor fi deosebit de incantate sa primeasca in dar un Cremant de Alsacia (vezi recomandarea noastra aici).
Cremant de Alsace alaturi cu un sort lucrat manual din piele si denim, poate fi un cadou deosebit pentru orice pasionat de vin sau gastronomie ( vezi recomandarea aici).



 

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!