Vinuri albe Pinot Blanc

Vinuri albe Pinot Blanc

Vinurile Pinot Blanc sunt obtinute din soiul de vita de vie Pinot Blanc, un strugure de vin alb cu o  mutație genetică punctuală a Pinot noir.  Originile acestui soi nu sunt foarte vechi, la finalul secolului XIX eu fost efectuate demersuri pentru ca acesta sa fie diferențiat și să nu fie confundat cu Chardonnay. În 1896, în urma unui congres organizat la Chalons, s-a decis ca acest soi sa fie distins de Chardonnay. În esență vorbim de un soi alb, o mutație a Pinot Noir identificat în 1895 de Pulliat în Chassagne-Montrachet, apoi în 1896 de Durand în Nuits-Saint-Georges.

În Europa, Pinot Blanc este produs in Franța, Germania, Luxemburg, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, apare sub diverse denumiri ca Weiser Burgunder sau Weisburgunder. În Alsacia este ultilizat și pentru a produce celebrul Cremant d’Alsace. Soiul este utilizat și in Burgundia fiind considerat un blend principal in Blanc de Burgogne.

Pe continentul Nord American se cultivă in speță regiunea Californiei sau in Okanagan Valley din Canada unde se utilizează in producția de ice wine.
Vinul se prezinta ca fiind de culoare galben pal. Un vin limpede și luminos.
La nas Pinot Blanc este proaspăt și subtil fructat, cu nuanțe de piersică, măr și nuanțe florale. Fără a fi exuberant, are o expresie vie a caracterului strugurilor.

Pinot Blanc este un vin care se deschide ușor in gură, aciditatea sa bine echilibrată denotă un vin plăcut și lejer.
Pinot Blanc este adesea utilizat in diferite blenduri alături de Auxerrois, oferind un plus cu caracterul său rotund și generos. Prin urmare, aceste amestecuri sunt etichetate fie Pinot Blanc, fie Pinot.

Ușor și strălucitor ca o zi de primăvară, acest vin subtil oferă o simplitate caldă și discretă.
Jucând pe un echilibru perfect între fructe restrânse și aciditate măsurată, are o abilitate mistificatoare de a se potrivi perfect meselor excelente de zi cu zi. Un partener ideal pentru practic orice ocazie, cum ar fi bufeturi improvizate, gustări rapide sau cu carne albă gătită la foc mic, pește la grătar ușor sau salate mixte.

Este, de asemenea, un mare succes alături de ouă, fie că sunt prăjite, fie într-o omletă sau cu o quiche.
Nuanțele sale delicate și subtile îl fac un partener ideal cu brânzeturi tinere produse din lapte precum Tommes, Saint-Nectaire sau Chaource.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!