Vinuri Gewürztraminer 

Vinuri Gewürztraminer 

Vinuri Gewürztraminer Gewürztraminer este alături de Riesling, soiul caracteristic regiunii Alscace, din Franța, fiind un soi nobil de viță de vie vechi ,deosebit de aromat, fiind cunoscut în zonă și caTraminer roz. În trecut, apare cu denumirea de Traminer, vinul produs fiind mai slab. Trebuie remarcat faptul că soiul Klevener de Heiligenstein, cultivat într-o zonă mică din regiunea Barr, reprezintă o varietate al acestui Traminer, numit astăzi Savignin Rose. Din punct de vedere etimologic, numele Gewürztraminer înseamnă un traminer picant.



Vinul Gewürztraminer are o culoare galben intens cu reflexe aurii. Tonalitatea roz a pielii bobului de strugure influențează în mod natural culoarea vinului.


Gewürztraminer se caracterizează printr-un minunat gust aromat, bogat și exuberant. Un buchet puternic, complex, o explozie de fructe exotice ( fructe de pasiune, ananas, mango ...), de flori (în special trandafiri), citrice și multe condimente.


Gewürztraminer este un vin corpolent, dar delicat în același timp, care dezvăluie o personalitate complexă, o structură densă, susținută armonios de o prospețime care este totuși mai discretă decât în cazul altor vinuri alsaciene. Gustul, ca și nasul de altfel, prezintă un adevărat festival de arome exotice încântătoare.


Complex și natural, cu o expresie exuberantă, acest vin este extrem de versatil atunci când este asociat cu mâncarea.
Caracterul bogat, intens și corpolent al Gewurztraminer în cerul gurii, dezvăluie o complexitate uimitoare de fructe, flori și condimente variate, fiind ideal pentru un aperitiv.


Caracterul său lin și ispititor este ca o invitație la experiențe senzoriale excepționale. Așadar, este firesc să asociați acest vin cu mâncăruri din întreaga lume. Evidențiază extraordinar și îmbunătățește aromele picante din mâncărurile asiatice, indiene, mexicane sau marocane. Există mai multe motive care susțin acest aspect:
- în primul rând, în majoriatea felurilor de mâncare asiatice sunt preparate cu sosuri pe bază de zahăr, cum ar fi pește dulce-acrișor, carne de porc cu caramel sau rață în sos de portocale. Dulceața acestor feluri de mâncare necesită un vin mătăsos și generos.
- în al doilea rând, majoritatea acestor feluri de mâncare sunt asezonate cu ierburi aromate, sunt foarte condimentate, fiind o caracteristică de bază în bucătării ca ceea thailandeză (lemongrass, turmeric ...), ceea indiană (coriandru, chimen, garam masala), ceea indoneziană (lapte de cocos, turmeric, chilli) sau ceea marocană ( scorțișoară, cuișoare, ardei iute). În asociere cu asemenea preparate, Gewurztraminer dezvăluie amploarea intensității sale, volumul și finisajul său extraordinar. Departe de a se teme de aceste arome puternice, le întâmpină și asigură un echilibru perfect.


Gewurztraminer este superb în asociere cu sortimente de brânză cu gust puternic, care au o intensitate aromatică similară și se potrivesc perfect cu fructul și palatul greoi al acestui vin.


Gewurztraminer poate fi oferit și alături de desserturi. Având in vedere caracterul său puternic de fructe exotice, poate acompania o tartă de caise, o tartă de ciocolată cu fructe exotice sau un crem caramel. Se potrivește, de asemenea, perfect cu biscuiți, prăjituri sau orice dessert ușor dulce.
  
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!