250g | Nuci | Alune | Ciocolata Neagra | Cremoasa
Prajire artizanala: se utilizeaza tambur cu aer cald
Ambalajul este prietenos cu natura: se descompune in doar 84 de zile intr-un mediu de compostare
Durata de livrare: maximum 48 de ore
Cea mai mare parte a cafelei braziliene este cultivată în ferme uriașe, construite și echipate pentru recoltare și prelucrare mecanică, maximizând productivitatea. Peisajul relativ plat din multe dintre regiunile cafelei din Brazilia, combinat cu salariile minime ridicate, au determinat majoritatea fermelor să opteze pentru acest tip de recoltare mecanică în detrimentul culesului manual selectiv. Cu toate acestea, recoltatoarele mecanice de astăzi sunt din ce în ce mai performante, ceea ce înseamnă că fermele pot recolta doar fructe complet coapte la fiecare trecere, ceea ce este o veste bună pentru producătorii orientați spre specialitate.
În multe cazuri și în secțiunile mai puțin nivelate ale fermelor, poate fi utilizată o formă mixtă de recoltare „mecanizată manuală”, în care cafeaua coaptă este culesă cu o derricadeira – un fel de greblă mecanizată care folosește vibrațiile pentru a recolta cireșe coapte. O prelată este întinsă între arborii de cafea pentru a captura fructele în timp ce acestea cad.Cu ajutorul acestor tehnologii mai noi, mai selective, există un număr tot mai mare de ferme care sunt din ce în ce mai preocupate de – și capabile să ofere – calitatea produsului si standardul de cafea de specialitate.După recoltare, fructele sunt de obicei așezate să se usuce în straturi subțiri pe terase, sub lumina directă a soarelui, fiind atent monitorizate și întorse frecvent.
Descriere Cafea:
Tara: Brazil
Regiune: Santos
Procesare: Naturala
Varietate: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Mundo Novo
Altitudine: 800 m
Punctaj: 82
Anul recoltei: 2022