Cafeaua este prajita la Spired Roastery, partenerul nostru local din Brasov. Prajirea este artizanala, in cantitati mici, doar de 4 kg, utilizand o metoda inovativa prin tambur cu aer cald, aceasta metoda fiind mai putin nociva pentru mediul inconjurator. Ambalajul utilizat este unul prietenos cu natura: utilizata intr-un compost sanatos, acestea se vor dezintegra in 84 de zile.
Cafeaua de origine Burundi Mpanga, prezintă o aromă curată, delicată, cu un corp bogat și aciditate usoara. Recenziile despre cafeaua din Burundi indică faptul că notele de fructe de padure si cele florale se regasesc mai in toate originile si zonele din Burundi.
Aroma dulce și curată, împreună cu alte caracteristici ale cafelei din Burundi, au condus adesea la comparații cu cafele din tara vecina Rwanda.
Fără ieșire la mare la creasta bazinului hidrografic Nil-Congo, Burundi este o țară mică, foarte deluroasă și muntoasă între Africa de Est și Africa Centrală și situată între Rwanda, Tanzania și Republica Democrată Congo.
Burundi este o țară cu dificultăți politice și sociale continue. Una dintre provocările industriei de cafea este implicarea guvernului ca proprietar și operator al stațiilor de procesare. Acest lucru complică procesul de trasabilitate a boabelor. Cu toate acestea, există stații de procesare private unde se observă investiția și munca imensă în creșterea calității produsului.