În perioada 26.august - 8 septembrie, pe platforma noastră 4villagewine.ro se vor efectua lucrări de mentenanță, astfel produsele noastre vor fi expediate cu întârziere față de termenul afișat pe site. Toate comenzile primite in această perioadă vor fi onorate în perioada 9 - 11 septembrie. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Vin rosu sec, Dubicz Kekfrankos - Cabernet Franc, DubiczPinceszet / Vinuri

Dubicz Pinceszet
nou
35,00 Lei
Dubicz Kekfankos - Cabernet Frnac, este un vin rosu, produs de Dubicz Boraszat. Această combinație de Kékfrankos și Cabernet Franc a fost obținută prin fermentație prelungită pe coajă, ceea ce a dus la o culoare rubin mediu, la o aroma de fructe de pădure cu gustul vibrant caracteristic. Este un vin ușor, cu note aromatice bine conturate. Se potrivește de minune cu preparate din carne de porc sau cu steak de vită.
 
In stoc

Durata de livrare: 48 de ore

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: VRSKCDP750 Ai nevoie de ajutor? 0723666796
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Dubicz Kekfankos - Cabernet Franc, este un vin rosu, produs de Dubicz Boraszat. Această combinație de Kékfrankos (Blaufrankisch) și Cabernet Franc a fost obținută prin fermentație prelungită pe coajă, ceea ce a dus la culoarea rubin mediu, la o aroma de fructe de pădure cu gustul vibrant caracteristic. Este un vin ușor, cu note aromatice bine conturate. Se potrivește de minune cu preparate de carne de porc sau cu steak de vită.
Crama Dubicz este situata in zona Gyöngyös,  pe versanții de sud ai Munților Mátra. Aici se cultivau deja struguri inca din perioada romană. Importanța viticulturii este ilustrată prin faptul că unele documente menționează deja livezile de struguri în perioada timpurie: pe versantul dealului Sár (Abasár) [1042], Gyöngyöspüspök [1261], Gyöngyöshalász [1271], Gyöngyöstarján [1275], Gyöngyösoroszi [1275], Gyöngyös [1301].
Înaintea Primului Război Mondial, au putut să se mândrească cu utilaje moderne de producție de vin la nivel european. Au avut vase de beton și sticlă cu o capacitate totală de 19 x 8.000 de hectolitri.
Regiunea viticolă Mátra este a doua cea mai mare regiune producătoare de vin din Ungaria. Pe versanții însoriti și protejați de clima extremă și aspră a Carpaților,  tradițiile sunt combinate cu cele mai moderne tehnologii de productie a vinurilor ușoare, proaspete și aromate cu un excelent raport calitate-preț, precum și vinuri mai complexe, fermentate și maturate în butoaie.
Solul, fiind de origine vulcanica, este unul muntos acoperit de un strat forestier (sol brun), este determinant pentru aciditatea vinurilor, care va fi ridicata, insa  întotdeauna se afla in echilibru cu aromele florale bogate, conferind astfel un echilibru vinurilor produse in zona.
În ultimii 16 ani, crama a fost echipata cu ceea mai modernă tehnologie de producție a vinurilor. Se acorda o importanta deosebita producerii vinurilor  de înaltă calitate, din struguri proprii, astfel au fost achizitionate continuu plantații de struguri și au fost  replantate cele vechi de calitate inferioara. În prezent, crama deține 114 hectare, iar datorită replantărilor constante, sunt culitvate și recoltate soiuri de struguri de calitate superioară, care răspund cerințelor pieței în continuă schimbare. Crama  utilizeaza soiurile tradiționale din Mátra. În afară de vinuri proaspete, aromate și ușoare,  sunt produse și vinuri albe reductive cu aciditate mai ridicata și vinuri mai complexe fermentate și maturate în butoaie de stejar.
Vinurile reductive de calitate sunt caracterizate printr-o aciditate ridicată, arome proaspete și fructate. Procesul de producție reductiv este opusul procesului oxidativ, adică  vinul se produce  fără expunere la aer și prin eliminarea totala a proceselor oxidative. (Elementul esențial al procesului de producție a vinului este transformarea mustului în vin.) În mod normal, acest proces nu poate avea loc într-un butoi (deoarece aerul pătrunde prin porii butoiului, ceea ce se numește micro-oxigenare), astfel încât majoritatea vinurilor reductive sunt produse în vase din oțel inoxidabil. Scopul procesului reductiv este de a păstra aromele primare din fruct în vin.

 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!