Sărbătorirea Mucenicilor

Sărbătorirea Mucenicilor

Legenda. Se spune ca muncenicii au fost soldati din legiuna romana, din vremea imparatului Licinius. Acestia erau de origine română si stationau in zona Armeniei, pe malul lacului Sevastiei. Fiind crestini au refuzat sa aduca ofrande zeilor, astfel imparatul a ordonat executia lor. In cinstea acestor martiri, conform calendarului Ortodox, in data de 9 martie, românii sărbătoresc cei 40 de Mucenici.

Traditia sărbătorirea Mucenicilor

In aceasta zi, gospodinele pregatesc mucenici delicioși si respecta obiceiul de a se duce la biserica si de a imparti acesti mucenici nevoiasilor, rudelor, vecinilor, pentru sufletele celor trecuti in nefiinta.

Mucenicii sunt din aluat dospit si au forma cifrei 8, sare simbolizeaza echilibrul din viata noastra.

Tradiția spune că în aceasta zi, barbatii trebuie sa bea 40 de pahare de vin, acestea fiind simbolul sangelui varsat de catre martiri. Chiar daca nu poti sa bei 40 de pahare de vin, este recomandat sa gusti vinul sau sa te stropești cu vin roșu pentru a beneficia de putere de munca si vitalitate pe tot parcursul anului.

Respectarea tradiției celor 40 de pahare de vin poate reprezenta un challenge destul de greu de atins, insa impreuna cu prietenii tai, poti organiza o degustare de vin la tine acasa. Savurati cei mai buni mucenici, alaturi de o selectie de vinuri din Alsace, pe care le regasiti in Alsace Six Pack, la un pret special in luna martie.


 

Sa aveti o primăvară frumoasă!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!