Vinul Gewurztraminer si asocierile perfecte.

Vinul Gewurztraminer si asocierile perfecte.
In ultima perioada am constat o preocupare intensa a clientilor de a identifica asocieri perfecte intre un fel de mancare si un vin bun. In cazul vinurilor mai scumpe sau a vinurilor speciale, aceasta cautare a combinatiei perfecte, devine evident si mai pronuntata. De aceea m-am gandit sa contini acest subiect al asocierilor perfecte, din prisma unei persoane pasionate de gastronomie, insa care nu are cunostinte vaste in domeniul vinurilor, dar care este flexibila si este interesata sa descopere experiente culinare deosebite. Am sa inceput aceasta serie de prezentari cu Rieslingul de Alsacia, iar urmatorul vin bun de pe lista mea este Gewurztraminer, care reprezintă alături de Riesling, soiul caracteristic al regiunii Alscace, din Franța, fiind un soi nobil de viță de vie vechi ,deosebit de aromat.

Cum este un Gewurztraminer din Alsacia?


Vinul are o culoare galben intens cu reflexe aurii. Tonalitatea roz a pielii bobului de strugure influențează în mod natural culoarea vinului.
Gewurztraminer de Alsacia se caracterizează printr-un gust aromat, bogat și exuberant. Are un buchet puternic, complex, o adevarata explozie de fructe exotice ( fructul pasiunii, ananas, mango ...), o explozie  de flori (în special trandafiri), de citrice și multe condimente.

Este un vin corpolent, insa poate fi delicat în același timp si se dezvăluie ca o personalitate extrem de complexă. Prezinta o structură densă, susținută armonios de o prospețime insa mai discretă fata de alte vinuri alsaciene. 
Gustul și nasul prezintă un adevărat  festival de arome exotice  încântătoare.

Cu ce fel de mancare putem asocia un Gewurztraminer de Alsacia?


Fiind un vin complex, exuberant, acest vin este extrem de versatil atunci când este asociat cu mâncarea.
Poate fi un aperitiv ideal, dar datorita caracterului său lin și ispititor este ca o invitație la experiențe senzoriale excepționale. Așadar, puteti asocia acest vin cu mâncăruri condimentate si picante  din întreaga lume.

Evidențiază extraordinar și îmbunătățește aromele picante din mâncărurile asiatice, indiene, mexicane sau marocane.
Majoriatea felurilor de mâncare asiatice sunt preparate cu sosuri pe bază de zahăr, cum ar fi:
pește dulce-acrișor, carne de porc cu caramel sau rață în sos de portocale. Dulceața acestor feluri de mâncare necesită un vin mătăsos și generos. 
Majoritatea acestor feluri de mâncare sunt asezonate cu ierburi aromate, sunt foarte condimentate, acesta fiind o caracteristică de bază în  bucătării ca ceea thailandeză (lemongrass, turmeric ...),  ceea indiană (coriandru, chimen, garam masala), ceea indoneziană (lapte de cocos, turmeric, chilli) sau ceea marocană ( scorțișoară, cuișoare, ardei iute). 
În asociere cu asemenea preparate, Gewurztraminer dezvăluie amploarea intensității sale, volumul și finisajul său extraordinar. Completeaza aceste arome puternice, le întâmpină și le asigură un echilibru perfect.

Gewurztraminer este superb în asociere cu sortimente de brânză cu gust puternic, care au o intensitate aromatică similară și se potrivesc perfect cu fructul și palatul greoi al acestui vin.

Gewurztraminer poate fi asociat si cu desserturi. Având in vedere caracterul său puternic de fructe exotice, poate acompania o tartă de caise, o tartă de ciocolată cu fructe exotice sau un crem caramel. Se potrivește perfect cu biscuiți, prăjituri sau orice dessert ușor dulce.

Pentru cine putem oferi un Gewurztraminer de Alsacia?


Persoanele care prefera vinurile albe, demiseci, corpolente, condimentate,  cu un gust bogat si exuberant care insumeaza eleganta si finete , vor fi deosebit de incantate sa primeasca in dar un Gewurztraminer de Alsacia ( vezi recomandarea noastra aici).
Daca persoana este si pasionata de gastronomie, puteti combina Gewurztraminer cu un Pate de masline picant, precum si un dressing din ulei masline extra virgin cu chili - produse artizanale, organice (vezi recomandarea noastra aici)
Gewurztraminer alaturi cu un sort lucrat manual din piele si denim, poate fi un cadou deosebit pentru orice pasionat de vin sau gastronomie ( vezi recomandarea aici).
 

Vezi si articolele:

  1. Magazin online de vinuri 4villagewine - începuturi
  2. De ce sa cumperi vinuri online? Avantajele achiziției online
  3. Vinuri bune
  4. Cadoul perfect pentru barbat
  5. Idei de cadouri Craciun




   

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!