Vinul Pinot Gris de Alsacia si asocierile perfecte

Vinul Pinot Gris de Alsacia si asocierile perfecte
Asa cum v-am mai mentionat, in ultima perioada am constat o preocupare intensa a clientilor de a identifica asocieri perfecte intre un fel de mancare si un vin bun. In cazul vinurilor mai scumpe sau a vinurilor speciale, aceasta cautare a combinatiei perfecte, devine evident si mai pronuntata. De aceea m-am gandit sa continuam acest subiect al asocierilor perfecte, din prisma unei persoane pasionate de gastronomie, insa care nu are cunostinte vaste in domeniul vinurilor. O persoana care este insa flexibila si interesata sa descopere experiente culinare deosebite. Am inceput aceasta serie de prezentari cu Rieslingul de Alsacia si cu Gewurztraminer de Alsacia, iar urmatorul vin alb de pe lista mea ar fi Pinot Gris de Alsacia.

Cum este un Pinot Gris din Alsacia?


Vinul prezinta o culoare frumoasa , galben-auriu.
Nasul în general nu este  foarte intens, insa prezinta o complexitate aromatică. Pinot Gris poate dezvălui note tipice de fum, insotite de arome delicioase de fructe uscate, caise, miere, ceară de albine și turtă dulce.
Intodeanua este recomandat ca Pinot Gris de Alsacia să stea un timp în pahar inainte de a fi servit, pentru a dezvălui pe deplin complexitatea sa aromatica.
Acest vin este amplu, cărnos, corpolent, untos si prezinta o structura acida superba, cu un post-gust foarte persistent si lung.

Cu ce fel de mancare putem asocia un Pinot Gris de Alsacia?


Pinot Gris d’Alsace are greutate, rotunjime, un finisaj lung, echilibrat cu o structură acidă superbă care îi permite să aibă recunoașterea meritată. Această bogăție îl face să se asocieze perfect cu feluri de mancare care au personalități puternice, pe care le imbunatateste, fără sa oboseasca papilele gustative. Exemplul perfect este: foie gras. Pentru a însoți acest fel de mâncare, aveți nevoie de un vin alb care nu este nici prea ușor, nici prea acid, care are insa greutate, finețe in acelasi timp, dar și suficientă intensitate pentru a-i spori aroma și textura, care nu se poate imita.

Cu bogăția sa de expresie, Pinot Gris este capabilă să fie asociata cu feluri de mâncare care de obicei sunt servite alaturi de vinuri roșii. Prin urmare, poate fi un vin perfect atat pentru cărnurile albe, cat și pentru cele roșii, cum ar fi friptura de porc, friptura de vițel chiar si vanat. 

Datorita complexitatii aromatice și a texturii untuoase, se poate asocia perfect si  cu preparate provenite din bucătăriile exotice sau diferite feluri de mâncăre dulce-acrisor, cum ar fi vițelul în cremă de vanilie sau un tajine cu prune si caise.

Prezentand note de pădure, de pământ și fum, Pinot Gris d’Alsace se asocieaza de asemenea admirabil cu ciupercile de padure prăjite,  cu un risotto de ciuperci sau cu un piure de cartofi si trufe.

Brânzeturile maturate in general, celebrele Beaufort de exemplu,  sau branzaturile Appenzel și Gruyère din Elvetia necesită un vin egal cu opulența lor. Un Pinot Gris de Alsacia poate reprezenta asocierea perfecta cu un platou interesant de branzeturi maturate.

Pentru cine putem oferi un Pinot Gris de Alsacia?


Persoanele care prefera vinurile albe, corpolente, untoase si complexe cu un gust bogat, exuberant care insumeaza eleganta si finete , vor fi deosebit de incantate sa primeasca in dar un Pinot Gris de Alsacia (vezi recomandarea noastra aici).
Daca persoana este si pasionata de gastronomie, puteti combina un Pinot Gris de Alsacia cu un Pate de masline cu oregano si ansoa, precum si un dressing din ulei masline extra virgin cu lamaie - produse artizanale, organice (vezi recomandarea noastra aici)
Pinot Gris de Alsacia alaturi cu un sort 4villagewine, lucrat manual din piele si denim, poate fi un cadou deosebit pentru orice pasionat de vin sau gastronomie ( vezi recomandarea aici).

Vezi si articolele:

  1. Magazin online de vinuri 4villagewine - începuturi
  2. De ce sa cumperi vinuri online? Avantajele achiziției online
  3. Vinuri bune
  4. Cadoul perfect pentru barbat
  5. Idei de cadouri Craciun


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!